De wedstrijd kantelde al vroeg toen FC Rijnvogels-doelman Pim van der Plas na zeven minuten rood kreeg voor hands buiten het strafschopgebied. Dit moment veranderde het spel volledig. Ondanks een sterke openingsfase van de bezoekers, moest Rijnvogels zich terugtrekken. Gertjan Martens opende na twintig minuten de score voor Hoek met een rake kopbal na een corner. Kort daarna viel Arne Van Den Eynde opnieuw geblesseerd uit en werd vervangen door Jahrdell Constansia. Hoek bleef echter domineren, en vlak voor rust verdubbelde Steve Schalkwijk de voorsprong met een zuivere afwerking na een voorzet van Kevin Hebbelinck.

Hoek bleef in de tweede helft de bovenliggende partij. Kevin Hebbelinck rondde na een kwartier spelen een mooie aanval af voor de 3-0. FC Rijnvogels had niets meer in te brengen, en na een gewonnen duel in het strafschopgebied scoorde Yanilio de Nooijer zijn eerste doelpunt voor Hoek, wat de eindstand op 4-0 bracht. Invallers Rick Gort en Miroslav Peric kwamen nog dichtbij een vijfde treffer, maar wisten het net niet meer te vinden.

Met deze overwinning komt Hoek op één punt achterstand van koploper Blauw Geel'38, die op het nippertje won van FC Lisse.